Celebrate Books Box: de eerste YA-boekenbox!

onder Nieuws met 11 reacties op 11 maart 2016

Ik ben zelf helemaal niet bekend met het principe van een boekenbox, maar in het buitenland schijnt dit wél heel populair te zijn: een abonnement waarmee je elke maand één of meerdere boeken plus eventuele boekige goodies krijgt thuisgestuurd: een waar feestje voor boekenwurmen! In Nederland bestond er nog niet zoiets, maar daar is nu verandering in gekomen. Sandra van Celebrate Books introduceerde vorige week namelijk de Celebrate Books Box, oftewel de eerste Nederlandstalige én YA-gefocuste boekenbox!

Hoe werkt het?

Heel simpel: de Boekenbox verschijnt eens in de zoveel maanden (hoe vaak precies is me niet helemaal duidelijk) rond de 20ste van de maand. De inhoud bestaat in ieder geval uit een net uitgekomen Nederlandstalig Young Adult-boek (vertaald of oorspronkelijk Nederlands) plus 3 tot 5 goodies onder het mom van spreading the booklove! Het is elke keer een verrassing wat er precies in de box zit, dit blijft ook een verrassing en is voor iedereen die bestelt anders (afgezien van het boek als ik het goed heb). Elke box heeft bovendien een thema, zoals vaker het geval is bij deze boekenboxen.

Celebrate Books Box

De Book Box van april

Rond 20 april verschijnt de eerste Book Box, die je nu al kunt bestellen op de website. Voor €29,95 heb je dus een splinternieuw boek én een aantal leuke cadeautjes. Het thema is Fandom: het boek heeft daar dus mee te maken en ook de goodies (hmm… *denkt aan het Professional fangirl-telefoonhoesje van Blossom Books). Overigens bestel je elke box opnieuw, dus als het thema je een keer niet aanspreekt ben je tot niets verplicht!

cb-boek-box-fandom-v2

Wat denk ik ervan?

Ik vind het een superleuk initiatief en heb de box inmiddels besteld. Ik vind het wel een beetje tricky omdat het zomaar kan zijn dat het een boek is dat je zelf nóóit zou hebben gekocht (dat je het al hebt kan bijna niet aangezien het zo nieuw is) maar dan heb je altijd nog de goodies. Ik wil het in ieder geval een keertje uitproberen en uiteraard reviewen op mijn blog: daarna ben ik heel benieuwd of ik hem vaker wil ontvangen!

Wat vind jij van de Celebrate Books Box?


Gerelateerde berichten:


Reacties

 • Iedereen krijgt ook dezelfde soort goodies, maar die kunnen per box bijvoorbeeld afwijken omdat er variaties in de goodies bestaan. 🙂
  Het leuke aan het niet weten welk boek het is, is dat je zo misschien weer een nieuwe topper leert kennen die je anders niet gekocht zou hebben.

 • Ja! Ik heb er ook een besteld! Zo blij dat het nu eindelijk ook in Nederland kan! Kijk altijd jaloers naar de boxen uit Engeland en Amerika. Wat zaten daar altijd leuke dingen in! Kan dan ook niet wachten tot 20 april .
  Het grootste pluspunt vind ik eigenlijk dat je niet weet welk boek je krijgt. Zo kan je een boek ontvangen van een genre dat je normaal gesproken niet leest en vergroot je daarmee je “leeswereld.”

 • Ik twijfel nog steeds of ik hem wil kopen. Vind het een super leuk idee, maar ben bang dat het boek me niet aanspreekt en dan vind ik het best wel prijzig.

 • Ik twijfel nog of ik er een ga bestellen. Ik vind het wel een gaaf initiatief, maar ik ben zo bang dat er inderdaad een boek in zit wat ik zelf echt nooit zou hebben gekozen. Dan vind ik 30 euro best prijzig voor een boek wat ik niet wil hebben en een paar goodies.. Aan de andere kant ben ik enorm nieuwsgierig, dus ik ben nog aan het twijfelen.

 • Ergens spreekt dit concept me ontzettend aan. Alleen komt er (en ja, ik begrijp dat dit noodzakelijk is) naar België toe nog is 4,95 € verzendkosten bovenop. Langs de andere kant spreekt het thema me wel aan én deze box verschijnt niet elke maand dus wie weet bestel ik hem wel een keertje.

 • Ik ga de book box niet bestellen, vooral omdat ik 1) voor 30 euro veel meer dan 1 boek kan kopen en 2) ik sowieso niet zo’n fan ben van goodies. Bovendien lees ik voornamelijk boeken in het Engels en als het een vertaald boek is, kan het zomaar zijn dat ik het boek al gelezen heb.. 😉 Ik sla dus over, maar ik ga wel met veel plezier alle unboxing artikelen bekijken!

 • Ik vind het ergens wel een goed idee, maar ik deel wat de mening van Marcia. Als je het boek al hebt, is het al helemaal niet goed. En inderdaad: 30 euro is ontzettend veel.

 • Is in april de eerste box en komt er daarna gewoon elke maand een box ?
  Ik wil hem denk wel bestellen super leuk idee al tijdje naar opzoek hou wel van verassingen