Vakantiebieb zomer 2016: is het wat?

onder Apps en websites met 5 reacties op 15 juli 2016

De Vakantiebieb staat weer online! Eens in de zoveel tijd wordt deze app door de bibliotheek gelanceerd, meestal in de zomerperiode maar ook wel eens in het najaar, met een aardige hoeveelheid gratis ebooks die je de hele zomer kunt lezen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Ideaal als je nog wat extra leesvoer nodig hebt voor op vakantie of als je bang bent dat je niet genoeg boeken in je koffer hebt gestopt. Ik download de app altijd en vind het leuk om dan te kijken wat er allemaal in staat, maar het is lang niet altijd veel soeps. Hoe zit het met de Vakantiebieb van deze zomer?

Romans

Wat de romans betreft, is er best wel wat keus: opvallende titels zijn De helleveeg van A.F.Th. van der Heijden, Gabriella van Lara Adrian, Haar naam is Poppy Day van Amanda Prowse en Vier plus één van Jojo Moyes. Ook een roman van Robyn Carr, eentje van Jill Mansell en een columnbundel van Youp van ’t Hek mogen niet ontbreken. Daarnaast staan er een paar mooie historische romans tussen: Nora van Colm Toibin gaat over een weduwe die in het Ierland van de jaren zestig het hoofd boven water probeert te houden, Het keukenhuis van Kathleen Grissom speelt zich tevens af in Ierland, maar dan in de 18e eeuw en vanuit het perspectief van een dienstmeisje, en De erfgename van Winterwood van Sarah Ladd gaat over een negentiende-eeuwse adellijke jongedame die een jong meisje adopteert. Veel moois voor de liefhebbers van fijne romans!

Thrillers

Auteurs als Tess Gerritsen, David Baldacci en Suzanne Vermeer komen voorbij in de sectie met thrillers: er staan interessante titels tussen. Wie zoals ik niet graag thrillers leest, kan zijn hart ophalen bij de romans – maar ook de fans van deze misdaadverhalen hoeven niet teleurgesteld te zijn, want met maar liefst 14 thrillers zit er vast iets voor je bij!

Vakantiebieb

Jeugd en Young Adult

Het YA-aanbod valt wat tegen, maar daar staat tegenover dat er wel een paar mooie jeugdboeken in de Vakantiebieb te vinden zijn! Zo is er Iep! van Joke van Leeuwen (over een vogelmeisje), 100% Anna van Nikki Smit, De regels van drie van Marjolijn Hof (over een dementerende opa), Mijn bijzonder rare week met Tess van Anna Woltz (de zoektocht van een jongen en een meisje naar de vader van het meisje) en Vechten voor vrijheid van Simon Scarrow (over een jongen die gladiator moet worden in het oude Rome). Voor de echte young adults is er De labyrintrenner van James Dashner (de dystopische sensatie over een gigantisch gevaarlijk doolhof), De nevelprins van Carlos Ruiz Zafón (over rare dingen in een kustdorpje), Hate list van Jennifer Brown (een schietpartij op een school naar aanleiding van een haatlijst),  Shock van Mel Wallis de Vries, (de moord op een vriendin) Stapelverliefd van Maren Stoffels (een beschermd opgevoed meisje) en Zwarte Zwanen van Gideon Samson (een foute vriendschap van jonge meisjes).

Eindoordeel

Ik vind dat de Vakantiebieb deze zomer best wel wat toffe boeken heeft: ik heb in totaal 12 boeken gedownload die me ook echt wel boeiend lijken – waaronder Cruise van Suzanne Vermeer, Hate list, Poppy Day en Iep! Geen idee of ik ook daadwerkelijk aan al deze boeken toe ga komen, maar het is in ieder geval fijn om een extra voorraadje te hebben – het zijn ook van die boeken die ik anders niet zo snel zou lezen, dus wie weet ontdek ik nog pareltjes!

Heb jij de Vakantiebieb gedownload?


Gerelateerde berichten:


Reacties