The Book Review 1 jaar! (+ WIN)

onder Winacties met 14 reacties op 1 augustus 2016

Vorig jaar besloot ik zo rond het begin van mijn zomervakantie dat ik met een nieuw project aan de slag wilde: een boekenblog. Om uit te proberen of het wat voor mij zou zijn, om te zien of ik het leuk zou vinden om op één blog alleen maar over boeken en lezen te schrijven en om te zien of het me zou lukken, twee blogs combineren. Wat begon als een soort experimentje, resulteerde in een echt goedlopende, toffe blog waar ik ontzettend trots op ben en bijna elke dag met heel veel plezier aan werk. En nu bestaat The Book Review gewoon al een jaar! En dat wil ik vieren, met jullie!

Het afgelopen jaar

In het begin was het voor mij nog heel erg uitknobbelen: waar wilde ik over schrijven, welke blogs wilde ik volgen, hoe zou ik mijn recensies schrijven, wat voor foto’s wilde ik maken? Maar al heel snel ontdekte ik een echt eigen stijl, ontdekte ik dat wat The Book Review zo kenmerkend maakt: mijn persoonlijke mening gemixt met een meer opiniërende schrijfstijl. Ik ontdekte dat ik het heel leuk vond om die opiniestukken te schrijven en dat die het ook goed deden bij mijn lezers, ik ging het steeds leuker vinden om recensies te schrijven en ik leerde ook steeds meer. Over dat lezen vooral geen druk moet opleveren, maar dat het ook helemaal niet erg is om het serieus te nemen.

Ik heb ook best een paar keer in de knoop gezeten, omdat het voelde alsof ik móest lezen en omdat het soms allemaal te veel werd. Maar steeds weer lukt het dan om het plezier in lezen en erover bloggen terug te krijgen en dat is dan toch wel heel erg fijn. Ik weet inmiddels dat ik het schrijven op mijn boekenblog gewoon enorm leuk vind en dat ik echt niet alleen maar recensies hoef te plaatsen en ook zeker niet vijf keer per week een artikel de wereld in moet sturen. Dat het onderhouden van een boekenblog het leukste is als je het gewoon op gevoel doet.

Dankjewel!

Een heel groot en oprecht dankjewel wil ik bij deze geven aan iedereen die vanaf het begin betrokken is geweest bij mijn blog in het afgelopen jaar. Iedereen die heeft gereageerd of stilletjes heeft meegelezen en ervoor heeft gezorgd dat mijn blog sneller groeide dan ik had durven dromen; iedereen die mij volgt op Bloglovin’, Twitter, Instagram en Facebook; alle uitgevers die recensie-exemplaren ter beschikking stelden en die me hartelijk ontvingen op events; alle auteurs met wie ik inmiddels persoonlijk contact heb gehad; alle mede-bloggers die ik heb ontmoet en die gewoon ontzettend leuk en gezellig zijn; degenen die achter de schermen meehelpen met de lay-out, met ideeën en met het checken van artikelen… gewoon aan iedereen een hele dikke DANKJEWEL, want jullie zijn er medeverantwoordelijk voor dat ik het bloggen op The Book Review zo ontzettend leuk vind!

1 jaar

WIN: Voor jou van Jojo Moyes!

En tja, wie jarig is, trakteert… ook omdat ik jullie allemaal dus zo superlief en supertof vind en omdat jullie dit eerste jaar van The Book Review geweldig hebben gemaakt. Wat ik dus ga weggeven: de filmeditie van Voor jou van Jojo Moyes! Het boek gaat over Louisa Clark, die door geldnood een baan aanneemt als verzorgster van de gehandicapte Will Traynor, maar hun relatie is erg moeizaam… tot Lou en Will beseft wat ze van elkaar zouden kunnen leren. Het is absoluut mijn lievelingsboek en de filmeditie is zo ontzettend mooi. En wie weet, misschien zitten er nog wel wat andere kleine dingetjes in het pakket dat je ontvangt als je wint…

Wat moet je doen?

 • Geef in een comment antwoord op deze vraag: Wat vind jij top aan The Book Review en welke tip(s) zou je nog willen geven? Hoe uitgebreider, hoe leuker en wees vooral eerlijk! Zorg ook dat je een geldig mailadres invult.
 • De actie loopt t/m 25 augustus, je hebt dus ruimschoots de tijd!

Ik ben heel benieuwd naar de reacties!


Gerelateerde berichten:


Reacties

 • Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Hopelijk komen er nog vele jaren vol interessante blogposts bij 😀

 • Wauw wat goed dat je zo groot bent geworden met je blog in 1 jaar! Dat betekent vast en zeker dat je het goed doet! Gefeliciteerd met je blogverjaardag

  En zal ik je toch even een tipje geven?
  Onder het kopje in je menu ‘The bookupdates’ staat ‘Mijn wek in boeken’ moet dat niet week zijn? Sorry als ik het mis heb hoor!

 • Hee Vivian! Wat gaat de tijd snel, haha. Gefeliciteerd!

  Ik vind zelf The Book Review fijn om te volgen/lezen, omdat ik natuurlijk veel van lezen en boeken houd, maar het ook fijn vind om inderdaad meer opiniestukken te lezen over dit thema.

  Een tip en een top… bekend terrein!
  Tip: ik houd niet zo van beige (maar verder is je lay-out super!) en verder vind ik eigenlijk alles prima zoals je het doet
  Top: je eigen draai geven aan recensies en leuke stukjes over boeken e.d. en wat ik al verder heb gezegd 🙂

  Alsjeblieft! En ga gewoon zo door hoor ^^

 • Gefeliciteerd!!!

  Ik geniet erg van je uitgebreidde recensies! Daarnaast vind ik je columns over de boeken wereld en jouw mening daarover erg leuk.

  Tips geven vind ik lastig. Je recenseert veel recente boeken maar misschien is het ook leuk om wat oudere boeken te recenseren. Maar dit is slechts een tip en je moet natuurlijk zelf weten of je het leuk vindt om dat te doen.
  Ga in ieder geval zo door!

 • Gefeliciteerd lieve Vivian! Ik kom hier graag en ik hoop dat je nog lang doorgaat met beide blogs onderhouden! 🙂

 • Gefeliciteerd Vivian!! 🙂

  Mijn tip en top voor jou:
  Top: Bij jou weet je zeker dat alles goed onderbouwt is, en daarom waardoor ik jouw mening des te meer.
  Tip: Soms schrikken de lappen tekst nog wel eens af, dit zou je kunnen opbreken door meer foto’s tussendoor in te voegen.

  (ik doe niet mee aan de winactie, ik heb het boek al gelezen ^^)

 • Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik vind jou opinie stukken altijd erg leuk om te lezen. Je mening is ook altijd goed onderbouwd 🙂
  Een tip kan ik zo snel eigenlijk niet echt bedenken, misschien soms een leuke tag tussendoor om het wat luchtiger te houden? Maar ga vooral zo door zou ik zeggen 😀

 • Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Op naar de twee! Hier ook mijn tip en top.

  Tip: Soms zijn je teksten onnodig lang, waar je in drie zinnen zou kunnen zeggen wat je denkt, gebruik je soms een hele alinea, soms met woorden die niet helemaal bij je doelgroep passen.

  Top: Je durft je mening te uiten en je als persoon ook meer buiten je blog te laten zien. En dat vind ik top!

 • Allereerst gefeliciteerd!

  Op het eerste blik heb ik zo geen tip.

  Wel dingen die ik leuk vind, je columns lees ik erg graag. Lekkere lengte, je bent eerlijk en schrijft precies en duidelijk wat je vind. En ik vind het soms prettig een mening in langere zinnen te krijgen.
  ik krijg vaak het gevoel dat we het zelfde denken door je columns.
  Je recensies lees ik niet altijd, maar dat geld voor elk blog.
  Veel recensies lees ik pas als ik het boek ook heb gelezen. Of het moet over een boek gaan waar ik over twijfel of ik het wil lezen.

  Wat ik ook leuk vind dat we jou leren kennen. Je bent geen anonieme boekenblogger, we zien foto’s van jou en je deelt je leven en je mening.
  Zo zien we de mens achter deze blog en de meningen in je recensies.

  Nuja. ik vind zo echt geen tip. Mocht ik die ooit nog vinden, geef ik je die dan wel door.

  Btw ik doe graag mee aan de win-actie. Door het boek ‘Voor jou’ ben ik begonnen met boekbloggen, maar ik heb geen eigen exemplaar. Ik had hem via de vakantiebieb gelezen…
  Eigenlijk behoor ik zo’n belangrijk boek wel in mijn bezit te hebben of niet?

 • Gefeliciteerd met je 1e blogverjaardag, leuk om je te volgen, en je recensies zijn altijd erg lezenswaardig en blijven mij vaak bij! na het lezen zet ik vaak het boek op mijn verlanglijst bij de bibliotheek.

 • hey Vivian, ik doe niet mee met je wedstrijd maar wilde je wel een super dikke proficiat wensen. Zelf hou ik vooral van je eigenheid. Ik vind het knap hoe je in staat bent om je persoonlijke mening mooi én treffend te omschrijven. Ook je openhartigheid vind ik bewonderenswaardig.

  Tip – sommige blogposts zouden iets bondiger mogen zijn, maar ik heb hetzelfde ‘probleem’. Wanneer ik eenmaal op dreef ben durft een reactie of blogpost wel eens langer uitvallen dan ik had verwacht. 😉

  Top – de tussentitels die je blogposts mooi indelen én overzichtelijk houden. Misschien kan je hier ook nog wat foto’s aan toevoegen om de tekst wat op te delen in kleinere fragmenten.

 • Gefelicitaaaaaart!
  Ik vind het ongelooflijk tof en top dat er zo een eigenheid in posts zit. Een tipje misschien… Zoals anderen ook al zeiden.. De lange posts misschien af en toe doorbreken met wat foto’s. Maar verder alles toppie! Doe zo verder!

 • Gefeliciteerd! Wat leuk dat je blog 1 jaar bestaat! Ik weet hoeveel werk het kost omdat mijn dochter ook een ‘gewone’ blog heeft. En geweldig van jou dat je die stap naar een boekenblog hebt genomen.
  Dat je blog is gaan groeien en dat is toch fantastisch dus dat vind ik TOP! 😀
  En misschien eens een gastrecencent laten deelnemen voor je boekenrubriek is dan mijn Tip.
  Dan bedoel ik niet louter recensies wat ook kan , maar juist hoe iemand het lezen ervaart.
  Heb al veel gehoord over dit boek en verhaal en lijkt me echt een prachtig boek om te mogen lezen.

  Groetjes en ga zo verder!