Winactie: Aan alle jongens van wie ik hield!

onder Winacties met 10 reacties op 2 juni 2016

Als er één contemporary Young Adult-boek is waar heel veel mensen heel erg naar hebben uitgekeken, dan is het wel Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han, een paar maanden geleden verschenen bij uitgeverij Moon. Eerder deze week kon je de recensie al lezen en vandaag mag ik jullie blij maken met een winactie! Je kunt namelijk dit superfijne boek winnen!

Over het boek

Aan alle jongens van wie ik hield gaat over Lara Jean, die voor elk van de jongens op wie ze verliefd is geweest een soort afscheidsbrief is, om het te verwerken. Maar er is één jongen op wie ze eigenlijk nog steeds verliefd is, en laat dat nou juist de jongen zijn die verboden terrein voor haar is. En dan worden al Lara Jeans brieven ineens verstuurd… en moet ze zich een hoop gekkigheid op de hals halen om te voorkomen dat juist díe jongen erachter komt dat ze nog steeds gek op hem is.

Waarom is het een tof boek?

Jenny Han heeft een perfect meisjesboek geschreven dat heerlijk relaxed leest: het houdt je ’s nachts niet wakker, maar is wel ontzettend fijn en fluffy en heel erg leuk om te lezen. Lara Jean is een personage dat je meteen in je hart wilt sluiten, de zussendynamiek is heel sterk uitgewerkt en het is echt zo’n boek waar je je prima mee kunt vermaken en dat tegelijkertijd tóch een dieper laagje heeft waardoor er echt een goed verhaal vertelt. Een absolute aanrader, omdat het tegelijk een leuk én een goed boek is!

Aan alle jongens van wie ik hield

En… ik mag dus een exemplaar weggeven van dit toffe boek, dat alleen al supermooi in je boekenkast zal staan!

Wat moet je doen om te winnen?

 • Beantwoord in een reactie deze vraag: Stel dat je een liefdesbrief zou schrijven aan je allereerste liefde, wat zou daar dan in staan? Hoe uitgebreider, hoe beter! En heb je het gevoel dat je niet genoeg materiaal hebt, fantaseer er dan rustig op los!

That’s it! Geen gedoe met sociale media en volgen, gewoon een vraag beantwoorden. Je kunt meedoen tot 16 juni.

Ik ben heel benieuwd!


Gerelateerde berichten:


Reacties

 • Eerlijk gezegd heb ik ooit een liefdesbrief gestuurd naar mijn eerste (maar ook mijn enige) grote liefde. Ik was een stuk jonger en ik vertelde hem hoe lief en leuk ik hem vond. Met een leeftijdsverschil van vijf jaar kon ik natuurlijk verwachten dat hij dat op moment nee zou zeggen (ik was namelijk 10).
  Maar vanaf dat moment werden we vrienden. We deden heel veel leuke dingen samen en iets meer dan vijf jaar geleden kreeg ik een liefdesbrief terug. Bijna dezelfde die ik op mijn 10e schreef.
  Sindsdien zijn we samen en nog steeds heel gelukkig met elkaar. Ik denk dat die liefdesbrief mijn leven heeft veranderd, ook al wist ik dat op dat moment nog niet.
  Ik ben heel erg benieuwd hoe het leven van Lara Jean wordt veranderd door haar liefdesbrieven!

  Wat een leuke manier voor een winactie! Nu ik hier over schrijf verschijnt er weer een glimlach op mijn gezicht.. 🙂

 • Hmmm dat is een goede! Ik vele lieve teksten geschreven maar ik denk dat het er zo uit zou zien.

  Mijn schat,

  Je bent de eerste echte liefde van mijn leven.
  Je bent speciaal en ik voel me vereerd dat je voor mij gekozen hebt.
  Ik mag van geluk spreken dat ik aan je zijde mag lopen en je in mijn armen mag nemen als je dat nodig hebt.
  Ik kan me niks beters wensen dan de momenten die ik nu met jou heb.
  Je hebt me laten inzien wat liefde is en daar ben ik je dankbaar voor.
  Op nog vele mooie momenten aan elkaars zijde en nog vele jaren vol geluk!
  Ik hou van je!

  Liefst

  Je liefste!

 • Alexandra Bultman

  Ik ben totaal niet goed met dit soort dingen, maar zal mijn best doen 😉

  Lieve schat,

  Toen ik je voor het eerst zag, vond ik je al bijzonder.
  De manier waarop je lacht, praat en eigenlijk alles wat je doet, laat me lachen van geluk.
  Ik heb zoveel geluk gehad met jou, ik zou jou mijn leven niet meer uit kunnen denken.
  Jij bent altijd bijzonder voor mij geweest, en dat zal altijd zo blijven.
  Ik zat altijd te twijfelen of ik wel naar “onze” middelbare school wou gaan, maar nu ik jou ken weet ik zeker dat ik de goede keuze heb gemaakt.
  Dankjewel voor alles wat je voor me hebt gedaan, en ik zal alles voor jou doen.

  Liefs,

  Je vriendin.
  ————————————-

  Super leuke winactie, succes iedereen!

 • Mijn eerste liefde ( niet beantwoord ?? ) heb ik vorig jaar- toen ik 17 was – pas leren kennen. 4 maanden lang heb ik een crush op hem gehad.

  Wat ik in zo’n brief dan zou zetten is:
  – je bent hella knap.
  – je bent grappig
  – je bent lief
  – we hebben veel met elkaar gemeen
  – het spijt me dat ik je per ongeluk in de grachten van Amsterdam hebt geduwd
  – elke keer wanneer ik je zag werd ik warm van binnen
  – games zijn btw niet alleen voor jongens
  – ik vond het trouwens ook leuk dat ik op je sneaker henna patronen mocht tekenen
  – jij was de enige die mijn naam niet verkeerd uitsprak
  – onze uitjes naar de yoyo fresh ea bar in onze tussen uren waren super gezellig
  – maatschappijwetenschappen met jou was ook tof. Want ja we deelde skittles
  – jij zal altijd mijn skittle buddy blijven
  – en nu wens ik je veel geluk met je vriendin, want zij s een topper ?

  Ik heb gewoon effe de aspecten die in mijn brief voor zouden komen opgeschreven. Natuurlijk zou ik er wel een samenhangend geheel van maken. Maar hoe weet ik niet hahaha. En deze aspecten zijn best belangrijk denk ik?

  ( hij is trouwens mijn skittle buddy omdat ik op school en buiten school altijd alleen met hem skittles deelde en at. )

  ( ik had hem vorig jaar tijdens mijn werkweek per ongeluk in de grachten geduwd doordat ik super enthousiast was )

  Xxz

 • Wat een leuke wedstrijd! Ik doe heel graag mee 🙂
  In mijn brief zou instaan hoe graag ik hem gezien heb, we hadden het echt goed samen. De dag dat het gedaan was stortte mijn wereld een klein beetje in. In het begin probeerde we nog vrienden te blijven, maar dit bleek moeilijker dan gedacht. Ik ben boos geweest, verdrietig, bang en eenzaam, maar toch denk ik aan deze periode terug met een grote glimlach. Ze zeggen wel eens dat je een eerste liefde nooit vergeet, bij mij is dit inderdaad het geval. Ondertussen ben ik gelukkig met iemand anders. Als ik iets op facebook zie verschijnen van jou vraag ik me toch soms af hoe het nu met jou gaat. Denk jij nog wel eens terug aan onze tijd? En met welk gevoel? Ik hoop dat je ondanks de problemen op het einde toch ook met een glimlach kan kijken naar ons verleden.
  Zoiets zou het voor mij zijn denk ik 🙂 al vind ik het heel moeilijk, ik zou dit nooit durven. Misschien spreekt het boek mij daarom juist zo hard aan 🙂

 • Hmm, ik ben zo’n braverik die inmiddels met haar eerste liefde is getrouwd (laatbloeier hiero), maar voor dit boek wil ik toch bet een kans wagen.

  Hoewel ik veel schrijf – artikelen, verhalen, gedichten en liedjes – vind ik het echt heel erg moeilijk om een liefdesbrief te schrijven. Ik ben net zo romantisch ingesteld als een knoop. Ik zou dus waarschijnlijk nog voordat ik ook maar een letter op papier heb het einde van mijn pen al helemaal kapot hebben geknauwd, want zo kun je aan me zien dat ik heel diep aan het nadenken ben.

  Na enkele minuten. Misschien een kwartier… mogelijk een uur… zou ik heel voorzichtig mijn brief beginnen met iets als: ‘Allerliefste Jeroen’ of ‘Lieve schat’.

  Daarna zou ik beginnen met het ophalen van herinneringen aan onze ontmoeting in het tuincentrum waar we allebei werkten. Hoe ik al vanaf de eerste handdruk slappe knietjes kreeg van hem.

  Ik zou weer even helemaal wegzwijmelen als ik schrijf over onze bruiloft en hoe dat een van de mooiste dagen van mijn leven was.

  Uiteindelijk zou ik een fotootje in mijn brief plakken van de kroon op onze liefde: ons zoontje Noud. Daaronder zou ik Jeroen vanuit de grond van mijn hart bedanken voor het moois wat hij me heeft gegeven. Hier zal ongetwijfeld nog maar weinig van te lezen zijn wanneer ik hem de brief daadwerkelijk overhandig want ik weet zeker dat hierbij enkele tranen zullen rollen. Helemaal wanneer ik terug denk aan hoe moeilijk het voor ons was om eindelijk een kindje te krijgen.

  Ik zou de brief opvouwen en verpakken in een mooie enveloppe. Op een dienblad met een vers croissantje, sinaasappelsap en een vaasje met een zelf geplukt boeketje bloemen (niet uit onze tuin, want dat zou hij vast niet leuk vinden ;)) in een vaasje zou ik dat op vaderdag aan hem willen geven. Gevolgd door een knuffel van mij en onze kleine.

  Weet je wat, ik denkt dat ik dat wat hierboven sta maar eens ga uitvoeren in real life. Bedankt voor de inspiratie met deze leuke winactie.

 • Wat een toffe actie! Mijn allereerste vriendje was vanaf mijn 6e eerst mijn beste vriendje. Toen ik bijna 16 was gingen we uit elkaar. Helaas is het met hem niet zo heel goed afgelopen, al leeft hij wel nog. Wat ik graag tegen hem zou willen zeggen is:

  Ik denk veel aan jou. Als ik mensen van vroeger tegen kom en vertel dat ik getrouwd ben, dan vragen ze of het met jou is. Als ik zeg van niet, dan vragen ze hoe het met jou gaat. En dat wil ik ze eigenlijk helemaal niet vertellen. Ik wil het zelf niet eens weten. Ik zag het wel gebeuren. Ik haalde diezelfde stommiteiten uit. Alleen, bij mij ging die tijd over. Bij jou is het nooit gestopt. Ik weet dat je het niet makkelijk had, geen fijne start in je leven hebt gehad. Juist daarom had ik je zoveel meer gegund dan je nu hebt. Je was niet dom en heel erg lief. Jarenlang kreeg ik van jou toch nog een valentijnskaart en rond de kerst stond je met een kerstster aan de deur. Opeens gebeurde dat niet meer en toen wist ik dat het klaar was. Je bent er nog. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik mis je niet als mijn eerste liefde. Ik ben gelukkig met mijn man. Ik mis je als mijn beste vriendje, die ondeugende kop waar ik als kind het dorp mee onveilig maakte. <3

 • Ik ben niet zo van de brieven, ik zou het gewoon persoonlijk uitgebreid vertellen

 • Superleuke actie!

  Ik heb eigenlijk nooit echt een liefdesbrief geschreven, maar wel superveel gênante dingen in mijn oude dagboek haha.
  Toen ik op mijn 14e echt superlang verliefd was op een jongen heb ik mijn hele dagboek vol gezet met zijn naam en hoe geweldig hij wel niet was. Ik maakte zelfs lijstjes over zijn leuke en wat minder leuke kanten. Uiteindelijk begonnen we te praten op hyves en heb ik een korte relatie met hem gehad wat ik helemaal te gek vond, ook op die leeftijd veel liefdesverdriet gehad, maar uiteindelijk een leuke tijd met hem gehad. Als ik hem een brief zou schrijven op die leeftijd zou ik zeggen dat hij me altijd blij maakte als hij naar me keek en dat ik al een lange tijd op hem verliefd was en ik wel eens een afspraakje met hem wil.
  Inmiddels heb ik een super lieve vriend waar ik al twee jaar mee heb ♥.

 • Ik ben nooit geen held geweest in liefdesbrieven schrijven. Ik heb er eerlijk gezegd ook nooit aangedaan. Maar als ik een brief zou moeten schrijven zou het dit worden.

  Lieve schat,
  Ik ben geen held in lange verhalen.
  Daarom ben je dus ook mijn held. Omdat je mij zal begrijpen.
  Dit zijn de vier kleine woordjes die ik jou zou zeggen.
  Ik hou van jou! En dat doe ik nu al 5,5 jaar♡

  Liefs xxx