Trailer talk | To All The Boys I’ve Loved Before en The Hate U Give

onder Verfilmingen met 0 reacties op 17 juli 2018

Het lijkt soms alsof er nog maar weinig contemporary YA-boeken verfilmd worden. De focus ligt vaak enorm op dé nieuwe dystopische franchise of dé te gekke fantasyhype en maar weinig op goede moderne tienerfilms. Jazeker, deze zomer hebben we Love, Simon en onlangs draaiden flicks als Midnight Sun, Every Day en Everything, Everything in de bioscopen. Maar… het is allemaal niet echt veel. Best jammer, want juist die films vind ik vaak heel goed en belangrijk (want realistische representatie en zo). Ik was dan ook des te blijer toen bleek dat in de komende maanden maar liefst TWEE contemporary YA’s hun weg naar het filmdoek zullen vinden: de Netflix Original To All the Boys I’ve Loved Before, naar het geliefde epos van Jenny Han, en The Hate U Give, gebaseerd op de baanbrekende New York Times-bestseller van Angie Thomas. Tijd voor trailers en filmpraat!

To All the Boys I’ve Loved Before

Jongens, ik kan echt níet wachten tot 17 augustus, wanneer deze film wereldwijd op Netflix verschijnt! Jenny en de cast en crew van de film hebben ons de afgelopen maanden steeds heerlijk getrakteerd op mierzoete scène- en setfoto’s en het ziet er zo onwijs leuk en perfect uit! Het verhaal is natuurlijk dat van Lara Jean, die liefdesbrieven schrijft aan alle jongens op wie ze ooit verliefd is geweest. Het is echter ook een verhaal over uit je schulp kruipen en over de band tussen zussen, en natuurlijk over voor het eerst écht verliefd worden – want Lara Jeans brieven worden zonder dat ze het weet verstuurd naar de geadresseerden. En dat heeft héél onvoorziene, maar vooral hilarische en geweldig romantische gevolgen.

KIJK HOE LEUK DIT IS! Ik vind het heel tof dat de ‘’uit je schulp kruipen’’-verhaallijn wat meer een ding is in de film en dat Lara Jean, zo lijkt het in ieder geval, een beetje stoerder en wat minder tuttig is dan in het boek, ook al is ze nog wel steeds lekker klunzig en een romantica en girly. Ik vind Peter (Noah Centineo, The Fosters) ontzettend knap en echt geweldig goed gecast en ik kan níet wachten om Janel Parrish (Mona in Pretty Little Liars) als Lara Jeans oudere zus Margot te zien. De brieven zien er ook echt superschattig uit en vooral die superkorte shots vind ik heel interessant. Het is zoet en lief, maar ook weer niet té en dat vind ik tof. EN KIJK HOE SCHATTIG DAT SHOT IN DE AUTO IS <3 precies zoals in het boek!

Ik denk dat de film op die manier ook best een brede doelgroep zal aanspreken, omdat de trailer goed duidelijk maakt dat het niet alleen om het brievenfiasco draait: goeie zet om de onthulling over het versturen van de brieven pas op het allerlaatst te doen. Ik vind de personages heel tof gecast en de Aziatische representatie is ook top: ik was een beetje bang dat daar een big deal van gemaakt zou worden in de film – kijk ons eens inclusief zijn met een Aziatische cast – maar dat is helemaal niet zo. En volgens mij zitten er ook veel kroonscènes uit het boek in de film, al kan ik dat nog niet helemaal goed zien en wil ik het ook niet te veel met elkaar in verband brengen. Ik word in ieder geval net zo enthousiast van deze trailer als van de nieuwtjes rond het laatste boek en dat is een goed teken!

The Hate U Give

Oké, we moeten nog een aardig tijdje wachten op deze film: hij komt in oktober uit in Amerika, maar het schijnt dat Pathé heeft gezegd dat het bij ons waarschijnlijk nog tot februari duurt. Echt erg vind ik dat niet, maar ik wil ‘m wel heel graag zien – dus ik hoop vooral dat-ie daadwerkelijk komt. Het is namelijk een ontzettend belangrijk Black Lives Matter-achtig verhaal over Starr, die in een achterstandswijk woont en er op zeker moment getuige van is hoe haar beste vriend zonder echte aanleiding door de politie wordt doodgeschoten. Dat zorgt ervoor dat ze meer dan ooit gaat nadenken over het onrecht dat ze om zich heen ziet gebeuren en wat zij daar zelf misschien eigenlijk wel aan zou kunnen doen: een ontzettend krachtig, heftig en intens verhaal over je stem laten horen.

Oef, dit is heftig. Ook dit vind ik een ontzettend goede trailer, eentje die echt de beladenheid en inhoud van het boek heel sterk neerzet. Iemand merkte heel treffend op: het begint heel leuk en luchtig en doet je vermoeden dat het misschien heus zo erg niet is om een jong zwart meisje in een Amerikaanse achterbuurt te zijn, maar dan breekt de hel los. Het raakte me meteen keihard, maar ik vind het wel jammer dat de trailer eigenlijk al heel veel laat zien: eigenlijk zit de hele plot er al zo’n beetje in en dat is toch best zonde. Neem niet weg dat ik het er wel uitziet als een heel goede film die de ontzettend sterke boodschap van het boek ook heel sterk kan overbrengen. Het heeft een intieme en toch intense sfeer, empowerment maar toch ook ellende… enige wat ik raar vind? Volgens mij maakt Khalil in het boek geen avances naar Starr toe…

Ik verbaas me opnieuw over hoe veelzijdig Amandla Stenberg (The Hunger Games, Everything Everything) is: ze speelt de rol van Starr en hoewel er kritiek is dat ze niet ‘’volledig zwart’’ is, vind ik dat ze al een heel goede indruk maakt. De rest van de cast bestaat grotendeels uit mensen die mij onbekend zijn (behalve Riverdale-ster K.J. Apa als Starrs vriend Chris), maar die in de Amerikaanse muziek- en filmcultuur wel heel bekend zijn, en dat doet me vermoeden dat de film al erg hoog scoort bij activisten en niet-witte mensen die voor meer emancipatie willen staan. Misschien dat het daardoor hier in Nederland wat minder zal aanslaan, mar volgens mij heeft de film wel echt alles in zich om een hele belangrijke en bejubelde te worden. Ik ben in ieder geval onwijs benieuwd!

Naar welke van deze films ben jij benieuwd?


Gerelateerde berichten:


Reacties

Er zijn nog geen reacties.